Μήνυμα του Εφημερίου

Με την βοήθεια του Θεού, η Ενορία μας κάνει ένα νέο βήμα επικοινωνίας με τον πιστό λαό της. Κι όπως πάντοτε πριν από κάθε μας απόφαση, πριν από κάθε έργο, ζητούμε τη βοήθεια του Θεού για την επιτυχία του, έτσι και τώρα για μας τους χριστιανούς, είναι ότι καλύτερο να πούμε «εκ Θεού αρξασθαι».Στην προσπάθεια μας, να βρεθούμε πιο κοντά στους ανθρώπους της Ενορίας μας, που έχουν ως κέντρο λατρείας και επικοινωνίας τον Θεό και τον Ενοριακό ναό της Ζωοδόχου Πηγής της Ενορίας μας, σκεφθήκαμε να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα για την Ενορία μας.

Ευελπιστούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα βγούμε από τα στενά όρια της ενορίας μας και του ναού μας και θα φθάσομε στα σπίτια και στις ψυχές των ενοριτών μας και των ανθρώπων που αγαπούν την ενορίαν μας.

Έτσι η παρουσίαση της Ενοριακής Διακονίας μέσα από την Ιστοσελίδα αυτή, θα αποτελέσει μία πρόσκληση να έλθετε πιο κοντά στην Ενορία μας και να την αγαπήσετε ακόμη πιο πολύ. Θα είναι μεγάλη η χαρά όλων εάν καταφέρουμε να σας κάνουμε να νοιώσετε ένα μικρό σκίρτημα στην εκκλησιαστική σας συνείδηση.

Εάν καταφέρουμε να αγγίξουμε τις ευαίσθητες χορδές της καρδιάς και της πολύτιμης για εμάς αγάπης σας, ελάτε κοντά μας, ελάτε κοντά στην Ενορία μας, να γευθείτε τους ζουμερούς καρπούς που σας προσφέρει η Ζωοδόχος Πηγή, η Πηγή της ζωής. Ελάτε να ξεδιψάστε με το δροσερό νερό με το οποίο επιθυμεί να σας ξεδιψάσει, αρκεί να την εμπιστευθείτε, να την γνωρίστε από κοντά και τότε θα διαπιστώσετε ότι ένα από τα δώρα του Θεού προς τους ανθρώπους, είναι η βίωση της Εκκλησιαστικής ζωής μέσα στην Ενορία η οποία αποτελεί το δικό μας σπίτι.

Η εκκλησιαστική κοινωνία που ζούμε και συνυπάρχουμε όλοι μας, είναι και δική μας και δική σας και αξίζει της αγάπης, της φροντίδας και του ενδιαφέροντος όλων μας.

Είναι καλοδεχούμενος κάθε πιστός, ο οποίος θα θελήσει να βοηθήσει στο έργο της Ενορίας μας. Το έργο της ενορίας δεν είναι μόνον του ιερέως, που υπηρετεί στο ναό. Είναι ευθύνη όλων.

Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς αγαπημένοι μας Επισκέπτες για την επίσκεψη σας αυτή και σας παρακαλούμε να προσεύχεστε για την συνέχεια της Επικοινωνίας μας, ούτως ώστε ο Διαδικτυακός Ενοριακός μας τόπος, να γίνει μια Πηγή όπου θα προσφέρει το δροσερό Ύδωρ της Ζωής.

Καλή περιδιάβαση στον Διαδικτυακό τόπο της ενορίας μας με Συνοδό τον πολιούχο και προστάτη της ενορίας μας, άγιο ιερομάρτυρα Ελευθέριο.

Ο εφημέριος Μουρνιών Χανίων,

      ΔΡΑΚΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

     Πρωτοπρεσβύτερος