Επετειακή νυκτερινή Θεία Λειτουργία για τα 31 χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής

Στις 14 Οκτωβρίου του 1990, τελέσθηκαν τα εγκαίνια του ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής της Ενορίας Μουρνιών. Η επιθυμία και ο αγώνας της τοπικής κοινωνίας των Μουρνιών το 1982, ήταν η αφορμή να οραματιστούν και να ξεκινήσουν ένα δύσκολο εγχείρημα. Να κτίσουν έναν ναό, στην θέση παλαιότερου ναού, για τις πνευματικές των ανάγκες. Πριν λίγες ημέρες, στις 14 Οκτωβρίου 2021, τελέστηκε πανηγυρική νυκτερινή Αρχιερατική Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Παρευρέθησαν, ο αντιδήμαρχος Χανίων κύριος Στυλιανός Μιχαηλάκης, ο πρόεδρος της κοινότητος Μουρνιών κύριος Μιχαήλ Σχοινάς, εκπρόσωποι Συλλόγων και αρκετός κόσμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ των κτητόρων, ανακαινιστών, δωρητών, αφιερωτών και διακονησάντων του ιερού ναού της Ζωοδόχου Πηγής.

Στον χαιρετισμό του ο εφημέριος της Ενορίας πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Δρακακάκης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους κληρικούς, τους ιεροψάλτες, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους τιμωμένους και όλο τον κόσμο που παρευρέθησαν για να συμπροσευχηθούν, στην επετειακή νυκτερινή Θεία Λειτουργία.

Επίσης σε ένδειξη ευχαριστιών της ενορίας, ο Μητροπολίτης έδωσε ευαρέσκειες στην  κυρία Αργυρώ Τζαγκαράκη-Κουλάκη για την διακονία της στην Ενορίαν μας από την θέση της κατηχήτριας, τον κύριο Νικόλαον Χριστοδουλάκη για την διακονία του στην Ενορίαν μας από την θέση του ιεροκήρικος και την πολύπλευρη βοήθεια του στην ενορίαν μας, τον κύριο Δημήτριον Κολλίντσα ιεροψάλτη της ενορίας, για την έρευνα και δημοσίευση στοιχείων για την παλαιά ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής «της Πτωχής ή Μεσοχωρήτησας» που βρισκόταν στην θέση του σημερινού ιερού ναού της Ζωοδόχου Πηγής.

Επίσης αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά του κυρίου Εμμανουήλ Κασσελάκη από την θέση του εκκλησιαστικού επιτρόπου στην ενορίαν μας, ο επίσκοπος τον χειροθέτησε, διαβάζοντας του ευχή για την διακονία του στο ιερό.

Όπως επίσης η ενορία μας ευχαρίστησε όλους τους επιτρόπους για την διακονία τους στην ενορίαν μας και τους προσέφερε συμβολικά δώρα.

Τέλος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και όσους βοήθησαν για την νυκτερινή Θεία Λειτουργία όπως επίσης την κυρία Αθανασία Φραγκιαδάκη για την προσφορά της, το κόλλυβο για το μνημόσυνο υπέρ των κτητόρων του Ιερού Ναού.

Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, που η συλλογικότητα και η διακονία των ανθρώπων έχει σχεδόν εκλείψει, να θυμόμαστε όλους αυτούς που αναζητούσαν και μεριμνούσαν για την πνευματική τους καλλιέργεια και πρόσφεραν από καρδιάς χρόνο και προσωπική διακονία, ώστε να κατορθώνουν να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να καταφεύγουν να απευθύνουν δοξολογίες προς τον Θεόν αλλά και να ζητάνε την βοήθεια Του, αλλά και να αφήσουν και στις επόμενες γενιές έργα για την καλλιέργεια και σωτηρίας της ψυχής.

Και στην προκειμένη περίπτωση στις Μουρνιές το κατόρθωσαν, κτίζοντας τον ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

Σκεπτόμενοι εμείς οι νεότερες γενιές την αγωνία και τα μέσα που διέθεταν όλοι όσοι πρωτοστάτησαν και συμμετείχαν στην ερανική επιτροπή, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους θυμόμαστε στις ικεσίες μας προς τον Θεόν και βέβαια να μαθαίνουμε ότι τίποτε δεν κερδίζουμε και τίποτε δεν έχει περισσότερο αξία σε τούτη την ζωή από να μεριμνούμε για το πώς θα γίνομε πολίτες της επουράνιας βασιλείας Του. Και αυτό επιτυγχάνετε μέσα από την συμμετοχή μας στις αγιαστικές πράξεις και στα ιερά μυστήρια της εκκλησίας μας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα, προσφορά της ενορίας και συναθρώπων μας. Όπως επίσης πολύ συγκινητική ήταν η προσφορά του Παναγιώτη Κουντουράκη ο οποίος συγκινημένος αλλά και ενθυμούμενος την αγωνία και τους κόπους του πατρός του Μιχαήλ αλλά και όλων των μελών της ερανικής επιτροπής, έφερε κέρασμα για να συγχωρέσομε όλους όσους δεν βρίσκονται στη ζωή, του κτήτορες, δωρητές, αφιερωτές και διακονήσαντες για την ανέγερση του ιερού ναού της Ζωοδόχου Πηγής των Μουρνιών.

Εμείς ευχόμαστε στις νέες γενιές ο ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής, να είναι η πνευματική αφετηρία για την αληθινή ζωή του κάθε ενός και  να είναι ο τόπος που θα καταθέτομε όλοι μας τις χαρές και τις θλίψεις, τις ευχαριστίες και τις παρακλήσεις μας προς την Παναγία μας, ώστε να μεσιτεύει προς τον Υιόν της και Θεόν ημών για την σωτηρίαν και φώτιση όλων ημών.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο

Πατήστε την παρακάτω εικόνα για να ανοίξει το ‘Αλμπουμ φωτογραφιών