Πνευματικό Κέντρο

Στη νότια πλευρά του προαύλιου χώρου του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής δεσπόζει το Πολιτιστικό Κέντρο της Ενορίας Μουρνιών Χανίων. Πρόκειται για ένα καλαίσθητο ισόγειο κτίριο, στο οποίο στεγάζεται ευρύχωρη αίθουσα συνεστιάσεων με τις ανάλογες υποδομές, αίθουσα ομιλιών και προβολών, ξεχωριστή αίθουσα δανειστικής βιβλιοθήκης και αίθουσα κατηχητικού.

Οι αίθουσες και ο τεχνικός εξοπλισμός του Πολιτιστικού Κέντρου παρέχονται αφιλοκερδώς σε όλους τους τοπικούς φορείς των Μουρνιών. Αποτέλεσμα αυτού του ανοίγματος στην τοπική κοινωνία αποτελεί το μεγάλο πλήθος των εκδηλώσεων/μαθημάτων/σεμιναρίων/ενημερωτικών ημερίδων από φορείς όπως το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μουρνιών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μουρνιών, οι Σύλλογοι Γονέων των τοπικών σχολείων κ.α.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ο σκοπός του Κέντρου αυτού, που είναι να αγκαλιάσει όλη την τοπική κοινωνία μέσα από πνευματικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές κ.α. δραστηριότητες.

Το 2019 το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την καθ’ ύψος επέκταση του Πολιτιστικού Κέντρου, με σκοπό την δημιουργία σύγχρονης αίθουσας συνεδριάσεων, αίθουσας εκδηλώσεων/συναυλιών και ξενώνων. Το εγχείρημα αυτό είναι ιδιαιτέρως δύσκολο υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες που περνάει ο τόπος μας και το κοινωνικό σύνολο, αλλά με τη χάρη του Θεού και τη στήριξη όλων των ενοριτών μας ελπίζουμε στην άμεση αποπεράτωση του έργου αυτού, που θα αποτελέσει κοιτίδα πολιτισμού και Ζωοδόχος Πηγή για την ευρύτερη περιοχή.