Κατήχηση – Συνάξεις ενηλίκων

Ως συνειδητά μέλη της Εκκλησίας πιστεύουμε στη δυναμική που έχει η Ορθόδοξη Ενορία, όταν μάλιστα ο ιερέας είναι δραστήριος και με κατάλληλους συνεργάτες μπορεί να επιτευχθεί έργο αξιοθαύμαστο.

Μια ζωντανή ενορία μπορεί να έχει πολλές δραστηριότητες, όπως κατήχηση των πιστών, μέχρι την φιλανθρωπία και την ανακούφιση – πνευματική και υλική – εμπερίστατων αδελφών, όπως ομιλίες και διαλέξεις θεολογικού, εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Όταν η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι για τους Πατέρες θεραπευτήριο «ψυχών και σωμάτων», αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει η ενορία.

Θεραπεύει Ορθοδόξως τις ψυχές και τα σώματά μας, γι’ αυτό με μεγάλη μας χαρά και ευθύνη, αναλάβαμε τον τομέα της κατήχησης ενηλίκων.

Είναι ο τομέας που ως Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να δουλέψουμε πολύ, γιατί ο λαός μας δυστυχώς σε μεγάλο ποσοστό είναι ακατήχητος.

Ξεκινήσαμε με πρώτο θέμα κατήχησης «τί είναι η Εκκλησία», συνεχίσαμε με «τη σημασία και ανάλυση της Θείας Λειτουργίας» και κατόπιν προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε το «Τριαδολογικό και Χριστολογικό δόγμα».

Χάριτι Θεού ολοκληρώσαμε αυτές τις συναντήσεις με τη θεολογική ανάλυση των Ιερών μυστηρίων της Εκκλησίας μας.

Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε πάντα με την ευλογία του μητροπολίτη μας και την εν έργω και λόγω συμπαράσταση και καθοδήγηση του ιερέα μας π. Ιωάννη.

Ο διακονών

Νικόλαος Χ. Χριστοδουλάκης, Θεολόγος