Κατηχητικό Ανηλίκων

Η ενορία Μουρνιών εδώ και τρεις δεκαετίες περίπου, διατηρεί κατηχητικό σχολείο που λειτουργεί με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας και την άοκνη καθοδήγηση του εφημερίου μας πατρός Ιωάννη Δρακακάκη.

Κάθε Σάββατο στις 15.00 στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας μας, από τις αρχές του Οκτωβρίου ( Κυριακή του Σπορέως ) έως το τέλος Μαΐου γίνεται η σύναξη των μαθητών του Κατηχητικού.

Τα θέματα κάθε συνάντησης συνδέονται άρρηκτα με τον εορτολογικό κύκλο της Εκκλησίας μας καθώς και με τα μηνύματα των Ευαγγελικών περικοπών της Κυριακής που ακολουθεί. Αυτά βέβαια διανθίζονται με παιχνίδια και δραματοποιήσεις ιστοριών.

Οργανώνεται κάθε χρονιά γιορτή του Κατηχητικού στις μεγάλες γιορτές ή στη λήξη του έτους γίνεται ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή που έχει πάντα και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Υπεύθυνη κατηχητικού: Αργυρώ Τζαγκαράκη-Κουλάκη, θεολόγος-εκπαιδευτικός

Σάββατο 13 Απριλίου 2024 

Η Κλίμαξ, γνωστή και ως Κλίμαξ του Παραδείσου, έργο του αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου, είναι ένα από τα πλέον αγαπητά ασκητικά και πνευματικά βιβλία, όχι μόνο μεταξύ των μοναχών αλλά και εκείνων των Χριστιανών που αγωνίζονται συνειδητά για την καταπολέμηση των παθών και την καλλιέργεια των αρετών. 

Η “Κλίμαξ” είμαι μια νοητή θεία κλίμακα που περιλαμβάνει 30 ασκητικούς λόγους-βαθμίδες, Ο κάθε λόγος αποτελεί μία ανάβαση για τον μονάχο -και τον κοσμικό- προς την τελείωση, κατά την ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία. Η ανάβαση του μοναχού ξεκινά από την πρώτη βαθμίδα που συμβουλεύει την “αποφυγή και αναχώρηση από τον μάταιο κόσμο” και καταλήγει στο τριακοστό σκαλοπάτι, στην “αγάπη, την ελπίδα και την πίστη”. 
Μέσα σε αυτό το μήνυμα, τα παιδιά του κατηχητικού της ενορίας μας με την καθοδήγηση της κατηχήτριας κυρίας Χριστιάνας, βίωσαν μέσα από την χειροποίητη κατασκευή το νόημα της ημέρας για τον αγώνα που πρέπει να κάνουμε σαν χριστιανοί για να φτάσουμε κοντά στο Θεό.